Používání cookies na stránkách Dr. Oetker

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s používáním souborů cookies. Více informací

Jak to všechno začalo.

Historie Dr.Oetker se píše od roku 1891

 

Všechno začalo roku 1891 v zadním pokoji bielefeldské lékárny. Mladý lékárník Dr. August Oetker experimentuje dlouho do noci s lékárnickou váhou, hmoždířem a různými prášky.

To, co v roce 1893 po náročné výzkumné práci vyvinul, způsobilo revoluci v pečení: prášek do pečiva. Do každého sáčku se dávkuje obsah odpovídající pečení s jednou librou mouky (cca. 1/2 kg).

Díky kvalitním surovinám a přesnému poměru dávkování surovin může Dr.Oetker garantovat, že se každý koláč podaří, což byla záruka v té době naprosto převratná.

Receptura kypřicího prášku původně vyvinutá Justusem Liebigem nebyla totiž vhodná pro skladování a nebyla chuťově neutrální. Receptura kypřicího prášku vylepšená Dr. Augustem Oetkerem všechny tyto nedostatky odstranila a byla ve své době senzační novinkou, která navždy změnila domácí pečení.

Dr. August Oetker byl i průkopníkem v reklamě, kdy již od počátku upozorňoval na své výrobky pomocí receptů na obale kypřicího prášku a v tisku.

                                                                                      

1891 1923 1944 1981 1991 1993 1997 1999 2004 2006 2008 2010 2012 2016
1891

Mladý lékárník Dr. August Oetker experimentuje dlouho do noci s lékárnickou váhou, hmoždířem a různými prášky. Díky kvalitním surovinám a přesnému poměru dávkování surovin může Dr.Oetker garantovat, že se každý koláč podaří, což byla záruka v té době naprosto převratná.

1923

Historie společnosti Dr.Oetker v České republice se začala psát v Brně v roce 1923. Tehdejší společnost s názvem Dr.Oetker, Továrna poživatin Brno, zasahovala svou působností celé Čechy, Moravu a Slovensko. Po druhé světové válce však byla činnost této společnosti na dlouhé roky přerušena.

1944

Rudolf-August Oetker, vnuk zakladatele firmy přebírá v roce 1944 vedení společnosti a začíná krátce po válce rozšiřovat společnosti i mimo tradiční potravinářskou výrobu.

1981

V roce 1981 Dr. h. c. August Oetker, pravnuk zakladatele nastupuje do čela společnosti. Díky jeho vedení společnost rozšiřuje svoji působnost na mezinárodní úroveň.

1991

Přes dlouholetou absenci značky Dr.Oetker na českém trhu nevymizela její známost z myslí zákazníků. Oblíbené výrobky Dr.Oetker byly k dostání od roku 1962 pouze v prodejnách Tuzex. Při návratu firmy Dr.Oetker v roce 1991 na československý trh si ji spotřebitelé stále spojovali s produkty nejvyšší kvality.

1993

V tomto roce Dr.Oetker koupil škrobárenský závod Slovamyl ve slovenském Bolerázu a získal tím výrobní základnu pro další expanzi po tehdejším Československu. Po rozdělení Československa v roce 1993 byla založena společnost Dr.Oetker pro Českou republiku v Praze, která nejprve dovážela a prodávala produkty z výrobního závodu v Bolerázu na Slovensku.

1997

Roku 1997 koupil Dr.Oetker ČR výrobní prostory v Kladně, které byly ve druhé polovině roku 1997 zcela zrekonstruovány. Do Kladna firma Dr.Oetker přemístila i své sídlo. V roce 1998 byla v kladenském výrobním závodě zahájena výroba suchých směsí Dr.Oetker jako jsou přísady na pečení, směsi na pečení, pudingy, dezerty v prášku, přípravky pro zavařování a další. Vlastní výroba tak může pružněji reagovat na požadavky českého spotřebitele, vyjít vstříc jeho chutím i životnímu stylu.

1999

V roce 1999 pokračoval dynamický rozvoj firmy Dr.Oetker v České republice. Byl koupen výrobní objekt v Moravských Budějovicích na výrobu mražené pizzy Bon Giorno.

2004

V tomto roce potvrzuje Dr.Oetker svou pozici nejprodávanější značky na trhu přísad na pečení dosažením pozice č. 1 u zásadních výrobků tohoto sortimentu: Vanilínového cukru a Kypřicího prášku do pečiva.

2006

Dr.Oetker se stává nejprodávanější značkou na trhu směsí na pečení.

2008

V roce 2008 došlo ke koupi firmy Guseppe a značkové pizzy Guseppe se vyrábějí v závodě Dr.Oetker. Tím je zaručena standardní kvalita výroby Dr.Oetker. Sortiment mražených pizz firmy Dr.Oetker je nejprodávanějším na českém trhu a zahrnuje následující značky: Ristorante: absolutní jednička na trhu, Casa di Mama: autentická italská domáci pizza, Guseppe: rodinná pizza na vysokém těstě, Maestro: výhodná nabídka na vysokém těstě

2010

V čele společnosti stojí Richard Oetker, pravnuk zakladatele společnosti Dr. Augusta Oetkera. Usiluje o to, aby značka Dr.Oetker byla pro zákazníka receptem i do budoucnosti, z generace na generaci.

2012

V roce 2012 jsme si připomněli 150. výročí narození Dr.Augusta Oetkera, zakladatele společnosti Dr.Oetker. Zdokonalením kypřicího prášku a jeho balením do sáčku, který byl určený na 0,5 kg mouky, způsobil Dr.August Oetker doslova revoluci v pečení. Tento převratný počin mu přinesl úspěch, který stál za vznikem společnosti, jak ji známe dnes. Dr.August Oetker pokračoval po zdokonalení kypřicího prášku ve vývoji nových jedinečných výrobků, které značku Dr.Oekter proslavily po celém světě. Dr.August Oetker se při svojí práci řídil zásadou, že kvalita je nejlepší recept. A tímto heslem se společnost Dr.Oetker řídí dodnes.

2016

Významný rok pro naši společnost! Slavíme 125 let tradice naší firmy a 25 let od opětovného založení na území České republiky.

 Společnost Dr.Oetker
Vše o Dr.Oetker
více
 Značka Dr.Oetker
Kvalita je nejlepší recept
více
 Facebook Pečeme s láskou
Dr. Oetker je tady pro vás!
Přejít na facebook Pečeme s láskou