Flag

Bábovka s rebarborou

asi 16 porcí
Jednoduché
25
Šťavnatá bábovka připravena za pomoci Polevy světlé Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
500 grebarbora
250 gmáslo nebo margarín (změklé)
150 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
5 ksvejce slepičí
380 ghladká mouka
4 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
Na ozdobení
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač
Backspray Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
Picture - Backspray Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta rebarboru omyjeme (neloupeme!) a nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé. V míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a citrónovou kůrou dohladka. Přidáme vejce a mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí a na středním stupni vyšleháme dohladka. Vmícháme rebarboru a těsto naneseme do formy vystříkané Backsprayem podle návodu na obale. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Polevou ozdobíme bábovku a necháme ztuhnout.