Flag

Barevná krémová kostka

asi 12 porcí
Jednoduché
40
se Zlatým klasem
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
8 ksbílek
6 zarovnaných PLcukr
8 ksžloutek
4 zarovnaných PLkakao
0,5 KLJedlá soda Dr. Oetker
Na krém
300 mlmléko polotučné
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
100 gcukr
250 gmáslo změkklé
1 PLrum
60 glískooříškový krém
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni na tuhý sníh. Přidáme žloutky a ještě asi 1 minutu šleháme. Ručně zlehka metličkou vmícháme kakao a sodu. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

2

Plát necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému nalijeme do kastrůlku 200 ml mléka a přivedeme do varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Zlatý klas s cukrem. Nalijeme do vroucího mléka a povaříme asi 1 minutu. Za občasného míchání necháme krém zcela vychladnout. Krém, máslo a rum vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.

4

Plát nakrájíme na čtyři stejné díly. Do poloviny krému zašleháme lískooříškový krém. Jednotlivé díly plátu slepíme střídavě tmavým a světlým krémem. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky ztuhnout.

5

Na ozdobení polevu připravíme podle návodu na obale a povrch moučníku polijeme. Do podávání uložíme do chladničky.