Flag

Bezlepkové brownies

asi 12 porcí
Jednoduché
45
Zdravé mlsání připravené za pomoci Gustin bez lepku Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Náš tip
Na ozdobení můžeme použít maliny.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
85 gmáslo
140 gcukr třtinový
1 zarovnaná KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsůl
200 gčokoláda hořká (kvalitní)
2 ksvejce slepičí
3 zarovnaných PLGustin bez lepku Dr. Oetker
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
50 gořechy lískové (pražené, nasekané)
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení (20 x 30 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vložíme do mísy máslo, třtinový cukr, extrakt a sůl a mísu vložíme do hrnce s vodní lázní tak, aby se dnem nedotýkala hladiny. Přidáme čokoládu, necháme rozpustit a metličkou vše vymícháme dohladka. Poté sejmeme z vodní lázně a zašleháme postupně vejce elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni asi 1 minutu. Přidáme škrob smíchaný s kakaem a ještě šleháme asi 1 minutu do hladkého lesklého těsta. Nakonec přimícháme ořechy. Těsto naneseme na vymazaný a papírem na pečení vyložený plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 25 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Brownies necháme na plechu zcela vychladnout. Servírujeme s malinami a polité polevou tmavou připravenou podle návodu na obale.

Náš tip

  • Na ozdobení můžeme použít maliny.