Flag

Bezové řezy

asi 24 porcí
Středně obtížné
40
Nápaditý půvab se Zlatým klasem Dr.Oetker ozdobené Šlehačkou Dr.Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
5 ksbílek
špetkasůl
5 ksžloutek
200 gmoučkový cukr
5 PLvoda horká
200 gmouka polohrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
2 balíčkyZlatý klas Dr. Oetker
400 mlbezový sirup
200 mlvoda
50 gmáslo změklé
200 gmascarpone
Na ozdobení
2 balíčkyŠlehačka v prášku Dr. Oetker
300 mlmléko polotučné
2 PLbezový sirup
limetková kůra z 1 chemicky neošetřené limetky
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Šlehačka v prášku  Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni na tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vodou do pěny. Přidáme sníh z bílků a mouku smíchanou s kypřicím práškem a zlehka zamícháme. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně uvaříme oba balíčky Zlatého klasu podle návodu na obale, jen místo mléka použijeme bezový sirup smíchaný s vodou. Hustý uvařený Zlatý klas ihned zakryjeme potravinářskou fólií a při pokojové teplotě ho necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme změklé máslo s mascarpone a po částech zašleháváme Zlatý klas. Náplň naneseme na korpus a uhladíme.

4

Na ozdobení v míse vyšleháme šlehačku s mlékem elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Nakonec do šlehačky krátce zašleháme bezový sirup. Šlehačkou potřeme povrch moučníku a uložíme asi na dvě hodiny do chladničky. Moučník před podáváním dozdobíme kůrou z limetky a nakrájíme na řezy.