Flag

Borůvkové soufflé

6 porcí
Jednoduché
30
Křupavé a nadýchané a provoněné Finesse citronovou kůrou Dr.Oetker
Přísady
Příprava
Náš tip
Povrch vychladlých soufflé můžeme také dozdobit šlehačkou.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
200 gborůvky
70 gcukr
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
4 ksžloutek
20 mlcitrónová šťáva
4 ksbílek
sůl (2 špetky)
Na ozdobení
50 gborůvky
1 zarovnaných PLmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
6 kskeramické zapékací misky (ø 10 cm) (Ø 9 cm)
plech na pečení s vyšším okrajem
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vymícháme rozmačkané borůvky s cukrem, kůrou, žloutky a citrónovou šťávou. V jiné míse vyšleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Sníh z bílků zlehka vmícháme do ovocné směsi. Těsto naneseme do máslem vymazaných a cukrem vysypaných mističek a položíme je na plech na pečení. Do plechu nalijeme horkou vodu tak, aby mističky byly do poloviny ponořené. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Soufflé ozdobíme borůvkami a posypeme moučkovým cukrem. Podáváme nejlépe teplé.

Náš tip

  • Povrch vychladlých soufflé můžeme také dozdobit šlehačkou.