Flag

Borůvkové trojúhelníky s drobenkou

asi 24 porcí
Středně obtížné
40
Jako od babičky
Přísady
Příprava
Náš tip
Tip: Zajímavého spojení chutí docílíme záměnou vanilínového cukru za Skořicový cukr Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
špetkasůl
25 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
130 mlmléko polotučné (vlažné)
25 gmáslo rozpuštěné
Na náplň
250 gzakysaná smetana
1 balíčekNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
80 gcukr
500 gborůvky
Na drobenku
150 ghladká mouka
80 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
80 gmáslo (změklé)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou. Přidáme mléko a máslo a ručně vypracujeme dohladka. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout

2

Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a propracujeme. Pomocí válečku těsto vyválíme na plát 30 x 40 cm a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

3

Na přípravu náplně v míse smícháme zakysanou smetanu s pudingovým práškem a cukrem. Na těsto naneseme borůvky a zalijeme je náplní.

4

Na přípravu drobenky smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme drobenku. Naneseme ji na náplň. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

5

Koláč necháme vychladnout. Poté ho nakrájíme na trojúhelníky.

Náš tip

  • Tip: Zajímavého spojení chutí docílíme záměnou vanilínového cukru za Skořicový cukr Dr.Oetker.