Flag

Borůvkovo – čokoládové muffiny

12 kusů
Jednoduché
20
Výborné muffiny pro všechny mlsouny.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
12 papírových košíčků
elektrický ruční šlehač
plech na pečení

Přísady

Na těsto
125 gmáslo změklého
100 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
3 ksvejce slepičí
150 gmouka polohrubá
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
30 gčokoláda hořká jemně nasekané nebo čokoládových vloček
Na ozdobení
70 gborůvky zmražených nebo čerstvých
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem a postupně zašleháme vejce. Mouku promícháme s kypřicím práškem a smícháme s vyšlehaným máslem a vypracujeme ručně těsto. Vmícháme čokoládu.

2

Těsto dáme do košíčků nebo do formy na muffiny (cca do ¾ výšky) a na každý muffin nasypeme 6 – 10 ks borůvek. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 - 30 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Po upečení necháme muffiny vychladnout.