Flag

Čajový krém s krokantem

asi 4 porce
Jednoduché
20
Překvapení pro návštěvu, které potěší.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na krokant
20 gcukr
30 gořechy lískové
Na krém
Želatina v plátcích Dr. Oetker (použijeme 4 plátky)
2 PLvoda
200 mlvoda
3 sáčekčerný čaj
pomeranč
50 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
200 mlsmetana ke šlehání 33%
Na ozdobení
physalis plod (mochyně peruánská)
Picture - Želatina v plátcích Dr. Oetker (použijeme 4 plátky)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu krokantu na pánvi rozpustíme cukr a přidáme nasekané lískové ořechy. Mícháme, dokud se ořechy v cukru neobalí. Naneseme na papír na pečení a necháme vychladnout. Pomocí válečku rozdrtíme.

2

Na přípravu krému necháme želatinu nabobtnat s 2 PL vody podle návodu na obale. Do kastrůlku nalijeme vodu a přivedeme do varu. Vložíme sáčky čaje a necháme asi 3 minuty louhovat. Z pomeranče vylisujeme šťávu. Sáčky čaje odstraníme a do čaje vmícháme cukr, vanilínový cukr a pomerančovou šťávu. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání rozpustíme v čaji. Uložíme asi na půl hodiny do chladničky.

3

3. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do směsi. Krém rozdělíme do skleniček a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky tuhnout.

4

Ozdobíme krokantem a physalisem.