Na přípravu drobenky oloupeme zázvor a nakrájíme ho na malé kousky. V míse smícháme mouku s cukrem a ořechy. Přidáme máslo a zázvor a ručně vypracujeme drobenku. Drobenku uložíme do chladničky.
Na přípravu náplně vyfiletujeme grapefruity a mandarinky, necháme je na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. V kastrůlku necháme cukr zkaramelizovat a opatrně ho zalijeme šťávou. Přidáme dřeň z lusku a asi 10 minut necháme povařit do konzistence sirupu. Filátka naneseme do máslem vymazaného plechu nebo formy a zalijeme sirupem. Na povrch naneseme stejnoměrně drobenku. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Crumble podáváme nejlépe ještě teplý.
Pozn.: Filetování citrusů: ostrým nožem okrájíme po celém obvodu citrusů kůru až na dužinu. Podél bílé slupky vykrajujeme filátka tak, abychom získali čistou citrusovou dužinu.
Související recepty
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Příprava :50 Středně obtížnéasi 8 porcí