Flag

Čokoládovo-oříškové hvězdičky

asi 30 kusů
Jednoduché
20
voňavé a vánoční
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
formička na vykrajování ve tvaru hvězdičky (Ø 6 cm)

Přísady

Na těsto
200 ghladká mouka
na špičku nožeKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gcukr
150 gořechy vlašské mleté
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
150 gmáslo změkklého nebo margarínu
Na slepení a ozdobení
150 glískooříškový krém
1 balíčekPoleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Poleva de Luxe extra tmavá  Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a ořechy. Přidáme vanilkovou pastu, máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na asi 5 mm silný plát. Formičkou vykrajujeme hvězdičky, které přeneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 8 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Hvězdičky necháme vychladnout.

4

Vždy dvě hvězdičky slepujeme krémem. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky ztuhnout.

5

Na ozdobení rozpustíme polevy podle návodu na obale. Do středu každé hvězdičky naneseme tmavou polevu a světlou polevu. Poté ihned, dokud poleva není tuhá, pomocí špejle nebo párátka vytvarujeme do stran hvězdičky. Necháme zatuhnout.