Flag

Drobenkový koláč s povidly

asi 24 porcí
Středně obtížné
45
Ke kávě i snídani připravíte koláč jednoduše s výrobky Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
V případě potřeby je možné koláč i zamrazit.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na drobenku
230 ghladká mouka
50 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
150 gmáslo
Na těsto
380 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
špetkasůl
75 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
150 mlmléko polotučné vlažného
50 gmáslo
1 ksvejce slepičí
Na náplň
250 gšvestková povidla
2 PLmléko polotučné
Na ozdobení
1 balíčekPoleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
3 PLvoda
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu drobenky v míse smícháme mouku s cukrem, vanilínovým cukrem a skořicovým cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme drobenku.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu těsta na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm. Plát naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto naneseme povidla a stejnoměrně rozetřeme. Druhou polovinu těsta vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně položíme na povidla. Na několika místech propícháme vidličkou, potřeme mlékem a posypeme drobenkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Na ozdobení připravíme polevu s vodou podle návodu na obale a ještě horký koláč dozdobíme.

5

Koláč necháme vychladnout.

Náš tip

  • V případě potřeby je možné koláč i zamrazit.