Flag

Gratinované jahody

asi 12 porcí
Jednoduché
10
Výborný tvarohový nákyp s jahodami vhodný i jako sladký oběd pro děti.
Přísady
Příprava
Náš tip
Chuťově je ale nákyp dobrý i studený.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 gtvaroh polotučný měkký
4 ksžloutek
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
50 gmoučkový cukr
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
1 PLmandle nasekané
4 ksbílek
300 gjahody očištěné
Na posypání
1 PLmoučkový cukr
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
1

Tvaroh ušleháme v míse se žloutky, vanilínovým a moučkovým cukrem, citronovou kůrou, pudingovým práškem a mandlemi. Z bílků vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh, který zlehka vmícháme k tvarohovému těstíčku. Těstíčko nalijeme do vyšší zapékací nádoby (cca o průměru 30 cm) vymazané máslem.

2

Na těstíčko nasypeme rovnoměrně očištěné a osušené jahody. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 55 minut

Elektrická trouba: 210 °C

Horkovzdušná trouba: 190 °C

3

Po upečení posypeme moučkovým cukrem. Servírujeme teplé, aby nákyp neklesl.

Náš tip

  • Chuťově je ale nákyp dobrý i studený.