Flag

Grilovaná hruška na vanilkovém lůžku

4 porcí
Středně obtížné
30
Klasická chuť vanilkového pudingu Dr. Oetker propojená s chutí Třtinového cukru karamelového Dr. Oetker a sladké hrušky vás překvapí.
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo smetany můžeme zdobit hustým bílým jogurtem nebo mascarpone.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
zapékací nádoba (mističky)
zapékací nádoba (mističky)

Přísady

Na omáčku
1 baleníNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1 PLcukr
500 mlmléko plnotučné
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
2 kshrušky pevné
2 balíčkyTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
1 KLskořice mletá
limetka
Na ozdobení
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 KLcukr
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
1

Puding s cukrem rozmícháme v mléce a uvaříme podle návodu na obale, ke konci varu přidáme vanilkovou pastu a důkladně promícháme. Nalijeme do zapékacích mističek.

2

Hrušky se slupkou omyjeme a osušíme, rozkrojíme na půlky, vyjmeme jadřinec a položíme každou půlku do jedné mističky na puding slupkou dolů, posypeme celé karamelovým cukrem a skořicí a pokapeme limetkou.

3

Grilujeme na grilu v troubě nebo na venkovním grilu až je hruška měkká a cukr krásně zkaramelizovaný.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

4

Smetanu s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.

Náš tip

  • Místo smetany můžeme zdobit hustým bílým jogurtem nebo mascarpone.