Flag

HRK – HRK OLÉ Mandarinková roláda

1 roláda
Jednoduché
40
nápaditá
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení
uzavíratelnou nádobu (objem asi 3 l)

Přísady

Na těsto
5 ksbílek
5 ksžloutek
5 zarovnaných PLmoučkový cukr
5 zarovnaných PLmouka polohrubá
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
175 gkompot mandarinkový (po odkapání)
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekCrème Olé kokos příchuť Dr. Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
5 kusůmandarinky
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Crème Olé kokos příchuť Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme sníh z bílků elektrickým ručním šlahačem na nejvyšším stupni dotuha. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Zlehka metličkou vmícháme mouku s kypřicím práškem a sníh. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Upečený plát vyklopíme na pocukrovaný papír na pečení. Stáhneme papír, na kterém se plát pekl a zarolujeme.

3

Na přípravu náplně nalijeme kompot do uzavíratelné mísy i ze šťávou. Přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme Créme Olé a smeta-fix. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin), tak aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě promícháme metličkou, tak abychom suché přísady odstranili z okraje nádoby a vmíchali do náplně. Vychladlý plát rozvineme a potřeme náplní.

4

Mandarinky oloupeme a napícháme za sebou na špejli. Položíme na náplň a roládu zarolujeme. Špejli vytáhneme a uložíme do chladničky.