Flag

Hruškový koláč s čokoládou

asi 24 porcí
Jednoduché
70
Klasický podzimní hruškový koláč s ukrytou Polevou Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Nakonec povrch koláče můžeme polít Polevou tmavou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
125 gmáslo
250 gmouka polohrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 gcukr
špetkasůl
4 ksvejce slepičí
125 mlsmetana ke šlehání 33%
Na obložení a polití
460 gkompot hruškový (po odkapání)
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta polevu rozpustíme podle návodu na obale, nalijeme do kastrůlku s rozpuštěným máslem a důkladně promícháme. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a solí. Přidáme vejce, smetanu a polevu s máslem a šlehačem vyšleháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme.

2

Na obložení necháme kompot na sítku důkladně odkapat. Poté hrušky nakrájíme na plátky a stejnoměrně rozložíme na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Koláč necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.

Náš tip

  • Nakonec povrch koláče můžeme polít Polevou tmavou Dr. Oetker.