Flag

Hruškový sirup se skořicí

asi 2000 mililitrů
Jednoduché
30
Chutný ovocný doušek se sirupem z hrušek si připravíte jednoduše se Sirupfixem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Možno připravit i jako horký nápoj.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kgcukr
1 balíčekSirupfix Dr. Oetker
1 kghrušky oloupané
1 lvoda
2 balíčkySkořicový cukr Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
láhev
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu sirupu hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na menší kousky, odvážíme 1 kilogram a vložíme do hrnce. Hrušky zalijeme vodou a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme skořicový cukr a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Poté vmícháme cukr smíchaný se Sirupfixem, důkladně rozmícháme a uložíme přes noc do chladničky.

2

Druhý den směs přecedíme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalejeme do sterilních a nahřátých lahví. Lahve důkladně uzavřeme víčky a asi na 20 minut položíme naležato.


Sirup po otevření skladujeme v chladničce. Doporučené ředění: 1 díl sirupu a 10 dílů vody.

Náš tip

  • Možno připravit i jako horký nápoj.