Flag

Indická omáčka

asi 6 sklenic
Středně obtížné
50
Chutě exotických dálek s Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Tip: Pro milovníky zázvoru přidáme 1 zarovnanou PL nastrouhaného čerstvého zázvoru. Omáčku ohřejeme a podáváme k masu a rýži. Trvanlivost omáčky asi 3 měsíce.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
250 gkarotka (očištěná a nastrouhaná nahrubo)
250 gcuketa (očištěná a nastrouhaná nahrubo)
400 gjablek (očištěná a nastrouhaná nahrubo)
200 gpapriky červená (očištěná a nakrájená na malé kousky)
250 gcibule (očištěná a nakrájená na malé kousky)
400 grajčatový protlak
400 mlkokosové mléko
1 KLkurkuma
2 KLkari koření
1 KLpepř mletý
3 KLsůl
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
150 gcukr
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Ve větším hrnci promícháme karotku s cuketou, jablky, paprikou a cibulí. Přidáme protlak, kokosové mléko, kurkumu, kari, kmín a sůl. Obsah balíčku Gelfix Extra smícháme se 2 PL cukru a přidáme do směsi. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme.

3

Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Tip: Pro milovníky zázvoru přidáme 1 zarovnanou PL nastrouhaného čerstvého zázvoru. Omáčku ohřejeme a podáváme k masu a rýži. Trvanlivost omáčky asi 3 měsíce.