Na přípravu těsta ušleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Zlehka vmícháme mouku s kypřicím práškem. Těsto dohladka rozetřeme do vymazané koláčové formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus ihned vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
Na přípravu náplně omyjeme jahody, očistíme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Smetanu dobře promícháme s cukrem, citrónovou kůrou a smeta-fixem a rozetřeme na vychladlý korpus. Na povrch naskládáme jahody.
Želé připravíme s cukrem a vodou podle návodu na obalu. Pomocí štětce nebo mašlovačky natřeme na jahody a necháme zatuhnout.
Související recepty
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Příprava :40 asi 12 porcí