Flag

Jahodový koláč

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Jahodové mlsání pro všechny mlsaly.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
3 ksvejce slepičí
70 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
140 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
500 gjahody
200 gzakysaná smetana
1 zarovnaná PLmoučkový cukr
2 PLcitrónová kůra (nastrouhané z 1/2 chemicky neošetřeného citrónu)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Na potření
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
40 gcukr
250 mlvoda
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta ušleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Zlehka vmícháme mouku s kypřicím práškem. Těsto dohladka rozetřeme do vymazané koláčové formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus ihned vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně omyjeme jahody, očistíme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Smetanu dobře promícháme s cukrem, citrónovou kůrou a smeta-fixem a rozetřeme na vychladlý korpus. Na povrch naskládáme jahody.

4

Želé připravíme s cukrem a vodou podle návodu na obalu. Pomocí štětce nebo mašlovačky natřeme na jahody a necháme zatuhnout.