Flag

Jarní čokoládovo-citrónová roláda

asi 10 porcí
Jednoduché
40
Osvěžující roláda pro jarní dny
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
3 ksvejce slepičí
120 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
150 gmouka polohrubá
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na náplň
500 gtvaroh polotučný
50 - 70 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
80 mlcitrónová šťáva (asi ze 2 citrónů)
1 balíčekŽelatinový ztužovač Dr. Oetker
100 mlvoda
Na ozdobení
1 baleníKvětiny oplatkové Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Želatinový ztužovač Dr. Oetker
Picture - Květiny oplatkové Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme prosetou mouku smíchanou s kakaem a vypracujeme hladké těsto.

2

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

3

Upečený korpus ještě horký i s papírem stočíme a necháme vychladnout.

4

Na přípravu náplně smícháme tvaroh s cukrem, vanilínovým cukrem a šťávou z citrónu (ochutíme podle chuti). Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ručně vmícháme tvaroh. Důkladné zamícháme.

5

Vychladlý korpus rozvineme a pomocí stěrky namažeme náplní. Roládu zavineme a dáme asi na 1 hod ztuhnout. Před podáváním ozdobíme oplatkovými květinami.