Flag

Jarní kiwi řezy

asi 30 porcí
Středně obtížné
45
Favorit Zkušební kuchyně Dr.Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
ponorný mixér

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
2 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
trochucitrónová kůra nastrouhané z 1 chemicky neošetřeného citrónu
1 ksvejce slepičí
150 gmáslo nebo margarínu změklého
Na náplň
10 kusůŽelatina v plátcích Dr. Oetker - plátků
100 mlšťáva pomerančová , džusu
600 gzakysaná smetana
100 gcukr
500 mlsmetana ke šlehání 33%
Na polevu
2 ksŽelatina v plátcích Dr. Oetker - plátky
kiwi zralých oloupaných
600 mlšťáva pomerančová , džusu
70 mlcitrónová šťáva (z 1 většího citrónu)
2 balíčkyNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
75 gcukr
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Želatina v plátcích Dr. Oetker  - plátků
Picture - Želatina v plátcích Dr. Oetker  - plátky
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme na pracovní ploše mouku, kypřicí prášek a sůl. Přidáme cukr, vanilínový cukr, citrónovou kůru, vejce, máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na plát 30 x 40 cm a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně namočíme želatinu (10 plátků) do džusu a necháme nabobtnat podle návodu na obale. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem. Želatinu rozpustíme, vmícháme do zakysané smetany a směs uložíme do chladničky. Smetanu ke šlehání ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do směsi. Rozetřeme na vychladlý korpus a uložíme do chladničky.

4

Na přípravu polevy necháme želatinu (2 plátky) nabobtnat podle návodu na obale. Kiwi pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Ve větším hrnci smícháme džus, citrónovou šťávu, pudingy a cukr. Za stálého míchání uvedeme do varu a důkladně provaříme do zhoustnutí. V horkém pudingu rozpustíme nabobtnalou želatinu a přidáme rozmixované kiwi. Necháme za stálého míchání asi 10 minut zchladnout a opatrně naneseme na náplň. Koláč uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.