Flag

Jarní marcipánovo-ananasový chlebíček

asi 15 porcí
Jednoduché
20
Rychlý moučník, kterým nepohrdnou malí ani velcí.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
forma na biskupský chlebíček (25 x 11 cm)
forma na biskupský chlebíček (25 x 11 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
135 gkompot ananasový (po odkapání)
1 baleníMarcipán Dr. Oetker
140 gmáslo změklého nebo margarímu
140 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
3 ksvejce slepičí
240 ghladká mouka
1,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na ozdobení
1 zarovnaná PLmoučkový cukr
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Kompot necháme na sítku důkladně odkapat a případné větší kousky překrojíme.

2

Na přípravu těsta nakrájíme marcipán na malé kousky. V míse smícháme marcipán, máslo nebo margarín a vymícháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně přidáme za stálého míchání cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce a vyšleháme na nejvyšším stupni dohladka. Mouku smíchanou s kypřicím práškem vmícháme metličkou ve dvou dávkách do vaječné směsi. Vymícháme dohladka. Nakonec ručně vmícháme do těsta kousky ananasu a naplníme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 55 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Upečený chlebíček necháme stát 10 minut ve formě, poté uvolníme z formy a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.