Flag

Kávová bábovka

asi 16 porcí
Jednoduché
30
Jemná bábovka připravena za pomoci Holandského kakaa Dr. Oetker a citrónového aroma Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 gmáslo nebo margarín (změklé)
300 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
4 ksvejce slepičí
380 ghladká mouka
2 zarovnaných KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
100 gmandle (nasekané)
1 KLAroma citrónové Dr. Oetker
250 mlinstantní káva (silná)
Na ozdobení
2 zarovnané PLmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Backspray Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Aroma citrónové Dr. Oetker
Picture - Backspray Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Postupně zašleháme vejce (každé vejce šleháme po dobu asi ½ minuty na nejvyšším stupni). Smícháme mouku, kypřicí prášek, proseté kakao, mandle, aroma a střídavě s kávou ve dvou dávkách vmícháme na středním stupni do těsta. Nalijeme do formy vystříkané Backsprayem podle návodu na obale a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 70 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Po upečení necháme bábovku 10 minut stát ve formě. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Povrch posypeme moučkovým cukrem.