Flag

Klasická třená bábovka

asi 16 porcí
Jednoduché
20
Klasické pečení jako od babičky
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
5 ksžloutek
200 gmoučkový cukr
2 PLvoda
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
300 gmouka polohrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 mlolej
5 ksbílek
150 - 200 grozinky
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme žloutky s cukrem, vodou a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku s kypřicím práškem a olej a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejnižším stupni dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do těsta a nakonec opatrně přidáme rozinky. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 - 50 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

2

Po upečení necháme bábovku 15 min odstát ve formě, pak ji vyklopíme na servírovací talíř a necháme zcela vychladnout. Servírujeme poprášenou moučkovým cukrem.