Flag

Kolečka s krémem

asi 20 kusů
Středně obtížné
40
Uvítejte návštěvu!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 gmáslo
100 gmoučkový cukr
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
1 ksvejce slepičí
75 gořechy vlašské mletých
375 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na krém
1 baleníNaturamyl Puding čokoládový Dr. Oetker
300 mlmléko polotučné
150 gmáslo změklého
100 gmoučkový cukr
1 zarovnaná PLrum
2 - 3 PLdžem jahodový
Na polevu
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding čokoládový  Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vypracujeme z másla, cukru, skořicového cukru, vejce, ořechů, mouky a kypřicího prášku těsto dohladka. Uložíme na 1/2 hodiny do chladničky. Těsto vyválíme na placku o šířce asi 3 mm a vykrájíme kolečka o průměru 5 cm.

2

Kolečka pokládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Kolečka necháme po upečení vychladnout.

4

Na přípravu krému puding uvaříme podle návodu na obale, ale bez cukru a pouze s 300 ml mléka. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme chladný puding a rum.

5

Polevu vyjmeme se sáčku a rozpustíme ve vodní lázni. Cukrářským štětcem natíráme polovinu upečených koleček.

6

Na druhou polovinu koleček naneseme do středu džem a kolem nastříkáme krém. Každé kolečko s krémem přiklopíme jedním kolečkem natřené polevou.