Flag

Lemon tart

asi 12 porcí
Středně obtížné
45
Osvěžující koláč pro velikonoční pohodu.
Přísady
Příprava
Náš tip
Koláč můžeme připravit také s limetkou a obarvit barvou gelovou zelenou Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
130 gmouka polohrubá
40 gmoučkový cukr
0,5 KLsůl
120 gmáslo nebo margarín změklý
2 ksvejce slepičí
Na náplň
200 gmáslo pomazánkové
90 gcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
2 PLcitrónová šťáva (ze 2 citrónů)
2 ksvejce slepičí
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Na ozdobení
300 gzakysaná smetana
citrón chemicky neošetřený
trochumáta nebo meduňka - lístky
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rovnoměrně naneseme na dno a na okraje vymazané a moukou vysypané formy. Na několika místech těsto propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme mírně zchladnout.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou, vejci, kůrou a barvou elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Náplň naneseme na korpus. Vložíme do trouby a dopečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Na horký koláč naneseme zakysanou smetanu, uhladíme a necháme vychladnout.

5

Na ozdobení nakrájíme citrón na tenké plátky a naneseme na koláč. Dozdobíme lístky máty nebo meduňky a uložíme do chladničky.

Náš tip

  • Koláč můžeme připravit také s limetkou a obarvit barvou gelovou zelenou Dr.Oetker.