Flag

Linecký dort s višněmi a jogurtem

asi 12 porcí
Středně obtížné
20
velmi lahodný
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)

Přísady

Na těsto
200 gmouka polohrubá
50 gcukr
špetkasůl
1 ksvejce slepičí
100 gmáslo nebo margarínu
1 zarovnaná PLstrouhanka
Na náplň
400 gvišně čerstvých nebo kompot (hmotnost po odkapání 370 g)
3 ksvejce slepičí
75 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 PLcitrónová kůra (z 1/2 chemicky neošetřeného citrónu)
300 gjogurt bílý polotučný
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Višně omyjeme a vypeckujeme. Pokud použijeme kompot, višně vypeckujeme a necháme odkapat na sítu.

2

Na přípravu těsta smícháme mouku s cukrem, solí, vejcem, máslem a vypracujeme ručně dohladka. Pokud se těsto lepí, zabalíme do potravinové fólie a vložíme na chvíli do chladničky.

3

Těsto vyválíme na kulatou placku o průměru asi 32 cm a vložíme do vymazané dortové nebo koláčové formy. Okraje přitiskneme a dno těsta několikrát propíchneme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Korpus necháme vychladnout ve formě. Předpečený korpus posypeme strouhankou.

5

Na přípravu náplně smícháme vejce s cukrem, vanilínovým cukrem, citrónovou kúrou a jogurtem. Višně rozdělíme na upečený korpus a zalijeme jogurtovou náplní. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

6

Po upečení necháme dort trochu vychladnout. Podáváme vlažný.