Flag

Makový šnek se švestkami

asi 12 porcí
Středně obtížné
40
Podzimní pečení s výrobky Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
200 gbrambor
1 zarovnaná KLsůl
300 ghladká mouka
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
60 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
100 gtvaroh polotučný - měkký
80 mlmléko polotučné
80 mlolej
Na náplň
200 g100% Mák mletý Dr. Oetker
100 gcukr
150 gtvaroh polotučný - měkký
100 mlmléko polotučné
1 ksžloutek
70 gořechy lískové
500 gšvestky
1 ksbílek
30 gořechy lískové
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta brambory oloupeme a v osolené vodě vaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory necháme vychladnout a na jemném struhadle nastrouháme.

2

V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme tvaroh, mléko, olej a brambory a ručně vypracujeme dohladka.

3

Na přípravu náplně v míse smícháme mák s cukrem. Přidáme tvaroh, mléko a žloutek a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka.

4

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na obdélník (50 x 35 cm). Náplň naneseme na těsto, stejnoměrně rozetřeme a posypeme nasekanými ořechy. Plát podélně rozkrojíme a oba díly zavineme. Jeden plát stočíme do šneka a umístíme do středu vymazané a moukou vysypané formy. Druhý zavinutý plát obtočíme kolem prvního. Do mezer naskládáme očištěné půlky švestek řeznou stranou dolů. Povrch potřeme bílkem a posypeme nasekanými ořechy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

5

Koláč necháme ve formě zchladnout.