Flag

Malinoví motýlci

asi 16 porcí
Náročné
60
Hravý moučník s jarním motivem.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
papír na pečení

Přísady

Na křehké těsto
200 ghladká mouka
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
60 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
130 gmáslo nebo margarín (změklé)
Na odpalované těsto
330 mlvoda
70 gmáslo nebo margarín
špetkasůl
200 ghladká mouka
40 gGustin bez lepku Dr. Oetker
5 ksvejce slepičí
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
3 zarovnané PLdžem malinový
400 gmaliny
1 balíčekNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
500 mlmléko polotučné
40 gcukr
500 gtvaroh polotučný
50 gmoučkový cukr
trochucitrónová šťáva (z 1 citrónu)
1 balíčekŽelatinový ztužovač Dr. Oetker
250 mlsmetana ke šlehání 33%
100 mlvoda (vlažná)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Želatinový ztužovač Dr. Oetker
1

Na přípravu křehkého těsta smícháme v míse mouku, kypřicí prášek, cukr a vanilínový cukr. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto vyválíme na lehce pomoučené ploše na plát (30 x 40 cm). Pomocí válečku přeneseme na vymazaný plech a na několika místech propíchneme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 10 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Plát necháme na plechu vychladnout.

3

Na přípravu odpalovaného těsta svaříme v kastrůlku vodu s máslem nebo margarínem a sůl. Odstavíme z plotny a přidáme mouku smíchanou se škrobem. Vypracujeme hladké těsto, které zahříváme za stálého míchání po dobu asi 1 minuty („odpalujeme“). Těsto vložíme do mísy a postupně zapracujeme do těsta vejce elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni. Kypřicí prášek zapracujeme do vychladlého těsta.

4

Z těsta odebereme 1/3 a rozetřeme pomocí stěrky na vymazaný plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě uvedené v bodě 1. Doba pečení je asi 20 minut. Prvních 15 minut troubu neotevíráme! Plát stáhneme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Stejným způsobem upečeme další 2 pláty z odpalovaného těsta.

5

Jeden plát odpalovaného těsta nakrájíme na 16 stejně velkých obdélníků, které napříč rozpůlíme. Vzniklé trojúhelníčky odložíme na pozdější použití.

6

Plát z křehkého těsta potřeme džemem. Přiložíme plát z odpalovaného těsta a lehce přitlačíme. Na přípravu náplně uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale a za občasného míchání necháme vychladnout. Smícháme tvaroh, moučkový cukr, šťávu a vmícháme do pudingu. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do směsi. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a zlehka vmícháme do směsi. ½ náplně rozetřeme na plát, posypeme 200 g malin a přiložíme zbylý plát. Druhou polovinu náplně rovnoměrně rozetřeme po povrchu.

7

Moučník ozdobíme trojúhelníčky a malinami podle obrázku. Podáváme nejlépe druhý den po odležení.