Flag

Mrkvové muffiny s mascarpone krémem a marcipánovými mrkvičkami

asi 15 porcí
Středně obtížné
50
Lákavé muffiny,  rychle vyrobené z Celozrrného mrkvového koláče  Dr.Oetker, doplněné krémem z mascarpone a ozdobené nádhernými mrkvičkami z Marcipánu Dr.Oetker
Přísady
Příprava
Náš tip
Do těsta můžete přidat koření, např. skořici, kardamon, mletý hřebíček nebo perníkové koření.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení
papírové košíčky

Přísady

Na těsto
1 baleníCelozrnný mrkvový koláč Dr. Oetker
200 gmrkve
250 mlvoda
75 mlolej
2 ksvejce slepičí
Na krém
300 gmascarpone
100 gmoučkový cukr
citrónová šťáva z jednoho citronu
Na ozdobení
1 baleníMarcipán Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
1

Těsto připravíme podle návodu na obale.

2

Plech vyložíme papírovými košíčky a naplníme těstem asi do 2/3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Upečené muffiny necháme vychladnout.

4

Na přípravu krému krátce vyšleháme v míse všechny suroviny na krém elektrickým ručním šlehačem na středním stupni.

5

Větší část marcipánu obarvíme ručně na špičku nože červenou a žlutou gelovou barvou, aby vznikla oranžová barva. Z marcipánu tvarujeme malé mrkvičky, které dozdobíme nožem příčným rýhováním. Zbylý marcipán obarvíme zelenou barvou a vytvarujeme nať.

6

Muffiny ozdobíme krémem a marcipánovou mrkvičkou.

7

Necháme vychladit.

Náš tip

  • Do těsta můžete přidat koření, např. skořici, kardamon, mletý hřebíček nebo perníkové koření.