Flag

Nadýchané švestkové řezy

asi 16 porcí
Středně obtížné
40
Křehké
Přísady
Příprava
Náš tip
Tip: Pro rychlejší přípravu můžeme těsto připravit ze směsi na pečení Věnečky Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na těsto
250 mlvoda
150 gmáslo nebo margarín
150 ghladká mouka
špetkasůl
6 ksvejce slepičí
Na náplň
450 gkompot švestkový (po odkapání)
300 mlšťáva z kompotu (popřípadě doplněná vodou)
5 zarovnaných PLcukr
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
2 balíčkyDort-želé červené Dr. Oetker
500 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
Na ozdobení
3 PLšvestková povidla
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s máslem nebo margarínem. Přidáme mouku se solí a vařečkou vymícháme hladké těsto, které se nelepí na okraj kastrůlku. Těsto vložíme do mísy. Přidáme vejce a elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme dohladka. Těsto rozdělíme na poloviny a rozetřeme na vymazané plechy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme každý plech 20 minut.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Pláty necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně necháme švestky na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. Švestky nakrájíme na menší kousky.

4

V kastrůlku smícháme šťávu z kompotu s cukrem, skořicovým cukrem a želé a asi 1 minutu povaříme. Odstavíme, přidáme švestky a necháme vychladnout. Smetanu se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.

5

Oba pláty rozkrájíme na 32 obdélníků. Na 16 obdélníků naneseme náplň. Šlehačku naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na náplň. Přiklopíme zbylými obdélníky a uložíme do chladničky.

6

Na ozdobení naplníme mikroténový sáček povidly a povrch řezu před podáváním ozdobíme.

Náš tip

  • Tip: Pro rychlejší přípravu můžeme těsto připravit ze směsi na pečení Věnečky Dr.Oetker.