Flag

Nebeský vánoční dort

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Slavnostní moučník na adventní stůl s výrobky Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Dort chutná lépe, pokud ho necháme v chladničce odležet do druhého dne.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
formičky na vykrajování ve tvaru hvězdiček

Přísady

Na těsto
3 ksbílek
50 gcukr
110 gmáslo nebo margarínu změklého
150 gcukr
1 zarovnaná KLAroma vanilkové Dr. Oetker
3 ksžloutek
180 ghladká mouka
2 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
120 mlmléko polotučné
Na náplň
1 baleníKrémová náplň čokoládová Dr. Oetker
200 mlmléko polotučné studeného
2 PLmoučkový cukr
125 gmáslo změklého
Na ozdobení
2 balíčkyFondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
1 baleníZdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
Picture - Aroma vanilkové Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Krémová náplň čokoládová Dr. Oetker
Picture - Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky s 50 g cukru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Máslo nebo margarín se 150 g cukru a aroma vyšleháme dohladka. Přidáme žloutky, mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí, mléko a na středním stupni vyšleháme dohladka. Nakonec zlehka ručně vmícháme tuhý sníh. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme ve formě vychladnout.

3

Náplň připravíme s mlékem, cukrem a máslem podle návodu na obale. Korpus 2 x podélně rozřízneme, slepíme náplní a slabou vrstvou náplně potřeme vrchní část a strany dortu. Dort uložíme asi na 1 hodinu do chladničky tuhnout.

4

Na ozdobení na pracovní ploše poprášené moučkovým cukrem pomocí válečku vyválíme jeden fondán a dort potáhneme. Druhý fondán obarvíme modrou barvou. Na pracovní ploše poprášené moučkovým cukrem pomocí válečku vyválíme plát o tloušťce asi 3 mm. Formičkami vykrajujeme různé vánoční motivy a dort jimi ozdobíme. Dort libovolně dozdobíme zdobením.

Náš tip

  • Dort chutná lépe, pokud ho necháme v chladničce odležet do druhého dne.