Flag

Netažený jablečný závin

asi 2 záviny
Středně obtížné
40
neodolatelný
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení
plech na pečení

Přísady

Na těsto
300 ghladká mouka
150 gmáslo
špetkasůl
2 PLocet
150 mlmléko polotučné
Na náplň
5 zarovnaných PLstrouhanka
1 kgjablek nastrouhaných
3 PLcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
Na potření
1 ksvejce slepičí
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta do prosáté mouky přidáme máslo, sůl, ocet a mléko a vypracujeme těsto tak, aby bylo lesklé a vláčné. Těsto necháme 1/2 hodiny odležet. Odležené těsto rozdělíme na 2 bochníky a každý rozválíme na pomoučněném válu na tenký plát.

2

Každý plát posypeme postupně strouhankou, strouhanými jablky, cukrem, vanilinovým cukrem a skořicovým cukrem. Pláty stočíme, přendáme na vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 - 35 minut

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C