Flag

Ořechová roláda s kiwi

asi 1 roláda
Středně obtížné
20
Osvěžující dobrota pro tatínka
Přísady
Příprava
Náš tip
Pro rychlejší přípravu roládu můžeme naplnit Krémovou náplní Dr.Oetker s vanilkovou nebo kokosovou příchutí.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
4 ksbílek
4 ksžloutek
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PLNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
50 gořechy vlašské mletých
Na náplň
1 balíčekNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
300 mlmléko polotučné studeného
60 gcukr
200 gmáslo změklého
kiwi
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilínovým cukrem na nejvyšším stupni do pěny. Puding, sníh a ořechy vařečkou zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 8 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Upečený plát vyklopíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem. Papír na pečení, na kterém se plát pekl, opatrně stáhneme. Plát stočíme i s papírem na pečení a necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně uvaříme puding podle návodu na obale, ale jen s 300 ml mléka a 60 g cukru. Puding za občasného míchání necháme vychladnout.

4

Kiwi oloupeme a napícháme na špejli.

5

Do másla zašleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni po částech vychladlý puding. Plát rozvineme a potřeme náplní. Na náplň položíme kiwi na špejli a roládu zarolujeme. Vyndáme špejli a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním roládu pocukrujeme.

Náš tip

  • Pro rychlejší přípravu roládu můžeme naplnit Krémovou náplní Dr.Oetker s vanilkovou nebo kokosovou příchutí.