Flag

Ořechový dort se zajíčky

asi 12 porcí
Středně obtížné
40
Originální dort pro velikonoční pohodu
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
3 ksvejce slepičí
100 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
3 zarovnané PLvoda horké
90 ghladká mouka
40 gGustin bez lepku Dr. Oetker
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
600 mlsmetana ke šlehání 33%
2 PLmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
150 gořechy vlašské mletých nebo mandlí
1 balíčekŽelatinový ztužovač Dr. Oetker
100 mlvoda
Na ozdobení
2 PLmoučkový cukr
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Želatinový ztužovač Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme elektrickým ručním šlehačem vejce, moučkový cukr, vanilínový cukr a vodu do pěny. Mouku smícháme s Gustinem a kypřicím práškem a důkladně vmícháme do pěny. Hladké těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté troubě a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Upečený korpus necháme vychladnout a pak jednou podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně vyšleháme elektrickým ručním šlehačem smetanu, cukr a vanilkový cukr dotuha. 3 PL oříšků odložíme stranou a zbytek vmícháme do šlehačky.

4

Želatinový stužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned opatrně přimícháme do šlehačkové náplně. 3/4 náplně natřeme na spodní korpus. Lehce přiložíme druhý díl. Boky dortu potřeme zbylou náplní a posypeme zbylými oříšky. Z tvrdého papíru vyrobíme šablony zajíčků, přiložíme je na dort a posypeme cukrem. Šablony opatrně odstraníme. Dort uchováváme v chladu.