Flag

Pampeliškový sirup jednoduše i kreativně

asi 1400 mililitrů
Jednoduché
70
Jednoduchá příprava pampeliškového sirupu s Kyselinou citrónovou MAXI Dr. Oetker. Zvolte jednoduchou variantu anebo s přidáním máty či zázvoru.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pampeliškový sirup chutná výborně v teplém čaji i jako chlazená limonáda s ledem.
Náš tip
Doporučené ředění sirupu je 1 díl sirupu na 10 dílů vody.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
8 hrstikvět pampelišky (asi 200 ks)
1 lvoda
1 kgcukr
2 kscitrón chemicky neošetřené
2 PLKyselina citrónová MAXI Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová MAXI Dr. Oetker
1

V horké převařené vodě rozpustíme cukr a kyselinu citrónovou. Květy pampelišky očistíme a namočíme do vody, přidáme citróny nakrájené na tenké plátky. Přikryjeme pokličkou a necháme 24 hodin macerovat.

2

Druhý den směs scedíme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a asi 15 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilizovaných a ohřátých lahví. Lahve důkladně uzavřeme víčky a asi na 20 minut položíme naležato.


Kreativní varianty podle chuti a nálady

Pro přípravu Pampeliškového sirupu s mátou přidáme v prvním kroku přípravy k základním surovinám několik lístků máty peprné (cca 15-20 g). Dále pak pokračujeme podle návodu na přípravu.


Pro přípravu Pampeliškového sirupu se zázvorem přidáme v prním kroku přípravy k základním surovinám 100 g očištěného zázvoru nastrouhaného najemno nebo nakrájeného na tenké plátky. Dále pak pokračujeme podle návodu na přípravu.

Náš tip

  • Pampeliškový sirup chutná výborně v teplém čaji i jako chlazená limonáda s ledem.
  • Doporučené ředění sirupu je 1 díl sirupu na 10 dílů vody.