Flag

Pudingový moučník

asi 25 porcí
Středně obtížné
40
Výborný zákusek pro chvíle pohody
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
4 ksžloutek
200 gcukr
100 mlolej
100 mlvoda
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 ksbílek
200 gmouka polohrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
1 lmléko polotučné
2 baleníNaturamyl Puding čokoládový Dr. Oetker
Na ozdobení
500 mlzakysaná smetana
100 gořechy vlašské mletých
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding čokoládový  Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse utřeme žloutky s cukrem, olejem, vodou a vanilínovým cukrem. Přidáme mouku, kypřicí prášek a sníh ze dvou bílků. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech.

2

Puding uvaříme podle návodu na obalu (pouze bez cukru). Ještě teplý ho nalijeme na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 - 45 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Po upečení necháme moučník vychladnout.

4

Na moučník rozetřeme zakysanou smetanu, kterou posypeme mletými ořechy a skořicovým cukrem. Do servírování uchováváme moučník v chladu.