Flag

Punčové řezy

asi 24 porcí
Středně obtížné
60
oblíbené
Přísady
Příprava
Náš tip
Punčové řezy chutnají nejlépe, pokud se nechají uležet do druhého dne v chladničce.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm)

Přísady

Na těsto
10 kusůbílek
120 gcukr
10 kusůžloutek
100 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
270 ghladká mouka
1 baleníBarva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
1 baleníBarva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
250 gdžem z červeného rybízu nebo jiného pikantního
Na sirup
150 mlvoda
120 gcukr
100 mlpunč
1 KLAroma punčové Dr. Oetker
Na ozdobení
1 balíčekPoleva v prášku punčová příchuť Dr. Oetker
3 PLvoda
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Picture - Aroma punčové Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku punčová příchuť Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme z bílků a cukru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V míse vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem, vanilínovým cukrem a citrónovou kůrou do pěny. Přidáme mouku a sníh a opatrně ručně zlehka vymícháme dohladka. Víc jak polovinu těsta naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Zbytek těsta rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu obarvíme červenou barvou a druhou žlutou barvou. Obě těsta naneseme ke kratším stranám jednoho vymazaného a moukou vysypaného plechu (20 x 30 cm). Opatrně rozetřeme ke středu tak, aby se obě těsta spojila, ale nesmíchala. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.

Doba pečení: asi 7 minut

4

Korpus necháme vychladnout.

5

Na přípravu sirupu v kastrůlku povaříme vodu s cukrem asi 15 minut. Směs necháme zchladnout a poté do ní přidáme punč a aroma.

6

Světlý korpus překrojíme na poloviny. Barevné pláty potřeme slabou vrstvou džemu a rozkrojíme na 4 pruhy – 2 žluté a 2 červené (1 pruh 20 x 7,5 cm). Na plech (20 x 30 cm) vyložený papírem na pečení vložíme 1 světlý plát a potřeme slabou vrstvou džemu. Střídavě nanášíme barevné pláty a prolijeme sirupem. Nakonec naneseme druhý světlý plát. Přikryjeme papírem na pečení, zatěžkáme a uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky.

7

Poté vyklopíme na podnos, stáhneme papír na pečení a překrojíme.

8

Na ozdobení připravíme polevu s vodou podle návodu obale. Naneseme ji na povrch a uhladíme. Nakonec dozdobíme polevou tmavou připravenou podle návodu na obale.

Náš tip

  • Punčové řezy chutnají nejlépe, pokud se nechají uležet do druhého dne v chladničce.