Flag

Rebarborový koláč

8 porcí
Jednoduché
30
Chutný a rychlý jarní koláč v hlavní roli s rebarborou. Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker mu dodá nezaměnitelnou chuť.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
200 ghladká mouka
100 gcukr
špetkasůl
100 gmáslo změklé
1 ksvejce slepičí
Na náplň
450 grebarbora očištěná
1 balíčekTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1 PLzázvor čerstvý najemno nastrouhaný
250 gjogurt bílý polotučný
3 ksvejce slepičí
70 gmed
1 zarovnaná PLSolamyl bez lepku Dr. Oetker
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm)
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
Picture - Solamyl bez lepku Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme na plát 23 x 33 cm, naneseme ho na vymazaný a moukou vysypaný plech a přitlačíme ho na dno a kraje plechu.

2

Na přípravu náplně rebarboru nakrájíme na malé kousky a vložíme ji do mísy. Přidáme třtinový cukr a nastrouhaný zázvor a promícháme. Rebarboru rovnoměrně rozložíme na těsto. V míse smícháme bílý jogurt s vejci, medem, škrobem a vanilkovou pastou a metličkou vymícháme dohladka. Směs stejnoměrně nalijeme na rebarboru. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Koláč necháme vychladnout.