Na přípravu těsta žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilínovým cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Mouku s kakaem, kypřicím práškem a oříšky důkladně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme .
Doba pečení: asi 14 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Upečený korpus necháme vychladnout. Opatrně stáhneme papír na pečení a podélně rozřízneme na dvě poloviny.
Krémovou náplň připravíme podle návodu na obale, ale s 200 g másla.
Krémem potřeme polovinu korpusu a druhou polovinu přiklopíme tak, aby spodní strana korpusu zůstala nahoře. Povrch lehce potřeme džemem (jen abychom zakryly póry) a dáme na hodinu do chladničky tuhnout.
Na ozdobení připravíme polevy podle návodu na obale. Nejprve potřeme povrch moučníku tmavou polevou. Poté u světlé polevy ustřihneme malý růžek a dozdobíme jako „cákance" kaňky (můžeme si také vypomoct párátkem na protažení kaněk do stran). Moučník uložíme, nejlépe přes noc, do chladničky.
Související recepty
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Příprava :40 Středně obtížnéasi 24 porcí