Flag

Řezy s kaňkami

asi 24 porcí
Středně obtížné
40
Cákance bez poznámky
Přísady
Příprava
Náš tip
Krájíme nožem, který si vždy namočíme do horké vody, aby nám poleva při krájení nepopraskala. Uchováváme v chladu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
4 ksžloutek
90 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
4 ksbílek
100 ghladká mouka
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gořechy lískové rozdrcených
Na krém
1 baleníKrémová náplň vanilková Dr. Oetker
200 mlmléko polotučné
30 gmoučkový cukr
200 gmáslo změklého
Na ozdobení
2 PLdžem meruňkový řídkého (můžeme použít i jiný druh ovoce)
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Krémová náplň vanilková Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilínovým cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Mouku s kakaem, kypřicím práškem a oříšky důkladně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme .

Doba pečení: asi 14 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

2

Upečený korpus necháme vychladnout. Opatrně stáhneme papír na pečení a podélně rozřízneme na dvě poloviny.

3

Krémovou náplň připravíme podle návodu na obale, ale s 200 g másla.

4

Krémem potřeme polovinu korpusu a druhou polovinu přiklopíme tak, aby spodní strana korpusu zůstala nahoře. Povrch lehce potřeme džemem (jen abychom zakryly póry) a dáme na hodinu do chladničky tuhnout.

5

Na ozdobení připravíme polevy podle návodu na obale. Nejprve potřeme povrch moučníku tmavou polevou. Poté u světlé polevy ustřihneme malý růžek a dozdobíme jako „cákance" kaňky (můžeme si také vypomoct párátkem na protažení kaněk do stran). Moučník uložíme, nejlépe přes noc, do chladničky.

Náš tip

  • Krájíme nožem, který si vždy namočíme do horké vody, aby nám poleva při krájení nepopraskala. Uchováváme v chladu.