Flag

Rozkvetlé věnečky

asi 25 porcí
Středně obtížné
50
Jako stvořené pro Velikonoce z Věnečků Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo višní lze použít i jiné kompotované ovoce.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na těsto
1 baleníVěnečky Dr. Oetker
250 mlvoda
125 gmargarín
3 ksvejce slepičí
Na náplň
350 gkompot višňový (po odkapání)
650 mlmléko polotučné
150 gmáslo změklého
60 gmoučkový cukr
1 balíčekDort-želé čiré Dr. Oetker
250 mlšťáva z kompotu
Na ozdobení
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
1 baleníKvětiny oplatkové Dr. Oetker
Picture - Věnečky Dr. Oetker
Picture - Dort-želé čiré Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Květiny oplatkové Dr. Oetker
1

Ze směsi na přípravu těsta připravíme odpalované těsto s vodou, margarínem a vejci podle návodu na obale. Těsto vložíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na tukem vymazaný plech nastříkáme věnečky (o 5 – 6 cm). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Věnečky necháme vychladnout. Višňový kompot necháme na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme.

3

Ze směsi na přípravu krému a mléka uvaříme krém podle návodu na obale. Máslo vyšleháme s cukrem elektrickým ručním šlehačem dohladka a po částech do něho zašleháme na nejvyšším stupni vychladlý krém.

4

Dort-želé připravíme se šťávou podle návodu na obale. Do želé ihned vmícháme odkapané višně a necháme vychladnout.

5

Věnečky podélně rozřízneme. Na vychladlé spodní části nastříkáme pomocí cukrářského sáčku 1 krému. Na krém naneseme želé s višněmi a zbytek krému.

6

Na ozdobení v kastrůlku ve vodní lázni rozpustíme polevy. Vrchní část věnečků zlehka namočíme do rozpuštěné polevy a položíme na krém. Dozdobíme květinami. Uchováváme v chladničce.

Náš tip

  • Místo višní lze použít i jiné kompotované ovoce.