Flag

Schwarzwaldské dortíčky

asi 12 porcí
Středně obtížné
35
Neodolatelné dortíčky ze 100% Přírodního kakaa Dr. Oetker s kombinací višňového kompotu.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
forma na muffiny
papírové košíčky
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na těsto
4 ksvejce slepičí
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
100 ghladká mouka
20 gGustin bez lepku Dr. Oetker
20 gPřírodní kakao Dr. Oetker
0,5 KLJedlá soda Dr. Oetker
Na náplň
350 gkompot višňový (po odkapání)
180 mlšťáva z kompotu
20 gGustin bez lepku Dr. Oetker
1 zarovnaná PLcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
400 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
50 gčokoláda hořká
Na ozdobení
12 kusůvišně (čerstvé)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Přírodní kakao Dr. Oetker
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou se škrobem, kakaem a jedlou sodou a na středním stupni vyšleháme dohladka. Těsto rozdělíme do košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: asi 180 °C

Horkovzdušná trouba: asi 160 °C

2

Upečené korpusy asi po 5 minutách vyjmeme z formy a necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně necháme kompot v sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. V 1/3 šťávy rozmícháme škrob s cukrem a vanilkovým cukrem. Zbytek šťávy přivedeme k varu. Poté vmícháme rozmíchaný škrob s cukrem a za stálého míchání krátce povaříme. Přidáme višně, zamícháme a necháme zchladnout.

4

Z korpusů odstranitíme košíčky a podélně 2x rozřízneme. Náplň naneseme na spodní díly a přiklopíme středním dílem.

5

V míse vyšleháme smetanu s vanilínovým cukrem a Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček. Polovinu šlehačky naneseme na střední díly korpusu a přiklopíme vrchním dílem. Zbytkem šlehačky nazdobíme dortíčky. Posypeme nastrouhanou čokoládou a dozdobíme višněmi. Uložíme do chladničky.