Flag

Srdíčka pro zamilované

asi 14 porcí
Středně obtížné
40
Sladký zákusek z lásky upečený.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení
papír na pečení
cukrářský sáček s hladkou trubičkou (Ø asi 1 cm)
cukrářský sáček s řezanou trubičkou (Ø 1 cm)

Přísady

Na těsto
240 mlvoda
60 gmáslo
špetkasůl
1 PLcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
160 ghladká mouka
4 ksvejce slepičí
Na náplň
100 gsměs lesní ovoce (mražené)
60 gmoučkový cukr
250 gtvaroh polotučný
250 gjogurt bílý polotučný
250 mlsmetana ke šlehání 33%
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
Na posypání
1 zarovnaná PLmoučkový cukr
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta svaříme v kastrůlku vodu, máslo, sůl, cukr a vanilínový cukr. Odstavíme z plotny, přidáme mouku a vymícháme do hladkého těsta, které se nelepí na okraj kastrůlku. Vložíme do mísy a do zchladlého těsta zapracujeme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vejce.

2

Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plechu vyloženém papírem na pečení tvoříme srdíčka (asi Ø 8 cm). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Prvních 15 minut troubu neotevíráme!

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: asi 190 °C

Horkovzdušná trouba: asi 170 °C

3

Srdíčka necháme vychladnout a podélně rozřízneme.

4

Na přípravu náplně propasírujeme přes sítko rozmrazené lesní plody, přidáme moučkový cukr, tvaroh, jogurt a promícháme. Smetanu ke šlehání ušleháme se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do ovocné směsi. Náplní naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Srdíčka naplníme a uložíme na 40 minut do chladničky.

5

Před podáváním lehce pocukrujeme moučkovým cukrem.