Flag

Třená mramorová bábovka

asi 16 porcí
Jednoduché
20
Klasická bábovka s Holandským kakaem Dr.Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
5 kusůžloutek
200 gmoučkový cukr
2 PLvoda
4 KLVanilínový cukr MAXI
300 gmouka polohrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 mlolej
5 ksbílek
2 vrchovatá PLHolandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr MAXI
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme žloutky s cukrem, vodou a vanilínovým cukrem šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku s kypřicím práškem a olej a vyšleháme na nejnižším stupni dohladka. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do těsta. Do 1/3 těsta vmícháme kakao. Světlé těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Poté nalijeme kakaové těsto a pomocí vidličky opatrně promícháme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 - 50 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

2

Po upečení necháme bábovku 15 min vychladnout ve formě, pak ji vyklopíme na servírovací talíř a necháme zcela vychladnout. Servírujeme poprášenou moučkovým cukrem.