Flag

Tvarohový dort s hruškami

16 ks
Středně obtížné
60
Dokonalý dort s náplní připravenou z hrušek  a doplněný tvarohovo-smetanovou náplní
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
3 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gmleté mandle
150 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
150 gmáslo změkklé nebo margarín
3 ksvejce slepičí a 250g najemno nastrouhané karotky
Na tvarohovou náplň
500 gtvaroh polotučný
5 PLcitrónová šťáva (asi 1 1/2 citrónu)
100 gcukr
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
100 mlvoda
500 gsmetana ke šlehání 33%
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekŽelatinový ztužovač Dr. Oetker
Na hruškový kompot
asi 500 ghrušky
1 balíčekDort-želé čiré Dr. Oetker
50 gcukr
250 mlCider (Francouzské jablečné víno), nebo jablečné šťávy
2 PLcitrónová šťáva (asi 1/2 citrónu)
Na ozdobení
50 gmleté mandle
100 gsmetana ke šlehání 33%
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Želatinový ztužovač Dr. Oetker
Picture - Dort-želé čiré Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, mandlemi, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Nakonec vmícháme nastrouhanou karotku. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu kompotu oloupeme hrušky, zbavíme jádřinců, nakrájíme na větší kostky a pokapeme citrónovou šťávou. Dort-želé uvaříme s cukrem a ciderem podle návodu na obale. Přidáme hrušky, krátce povaříme a necháme vychladnout.

4

Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh s cukrem, šťávou a kůrou. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do tvarohové směsi. Smetanu vyšleháme se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do tuhnoucí směsi.

5

Korpus vyklopíme z formy, stáhneme papír na pečení a korpus jednou podélně rozřízneme. Spodní díl korpusu položíme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy. Z kompotu odebereme asi 5 PL a odložíme stranou. Zbylý kompot naneseme do formy a potřeme polovinou náplně. Zakryjeme vrchním dílem korpusu a potřeme zbylou náplní. Na povrchu vytvoříme pomocí lžíce prohlubně a do nich rozdělíme odložený kompot. Uložíme asi na 3 hodiny do chladničky tuhnout.

6

Na ozdobení vyšleháme smetanu dotuha. Dort uvolníme z formy, okraje dortu potřeme šlehačkou a ozdobíme mandlemi.