Flag

Velikonoční vajíčka z lineckého těsta

30 - 40 ks
Jednoduché
20
do zdobení zapojte děti
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
špetkasůl
100 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 ksvejce slepičí
150 gmáslo změkklé nebo margarín
Na ozdobení
džem rybízový cca 100g
1 baleníTubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker
1 baleníKuličky zlaté/bílé Dr. Oetker nebo jiné zdobení Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení
váleček
formička na vykrajování vajíček
papír na pečení
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Tubičky na zdobení 4 barvy  Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme na vále mouku, sůl, cukr, vanilínový cukr, vejce, máslo nebo margarín a ručně vypracujeme hladké těsto.

2

Z těsta vyválíme na lehce pomoučené pracovní desce plát o tloušťce 3 mm. Formičkou vykrájíme vajíčka, která naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Po vychladnutí slepíme vždy dvě vajíčka džemem. Vajíčka tubičkami a cukrovým zdobením podle vlastní fantazie.