Flag

Višňový džem

4 sklenic (á 350 ml)
Jednoduché
30
s vůní skořice
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kgvišně vypeckované
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
330 gcukr
1 balíčekGelfix Super 3:1 Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
1

Omyté a vypeckované višně mírně rozmixujeme nebo nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přidáme skořicový cukr.

2

Z odváženého cukru odebereme 2 polévkové lžíce a smícháme s Gelfixem Super. Přidáme k ovoci a za občasného míchání přivedeme do varu. Přidáme zbylý cukr a za stálého míchání vaříme minimálně 6 minut. Pak odstavíme z plotny.

3

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic a uzavřeme víčkem. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a po dobu asi 5 minut necháme stát na víčku.