COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Příběh kakaa

Kakao – téměř každý zná jeho chuť a rád si vychutná lahodný dezert nebo kakaový nápoj. Ne každý však ví, že kakao má kromě bohaté chuti i bohatou a zajímavou historii. Plodinu zvanou kakaovník neboli také „nápoj bohů“ znaly a pěstovaly už starověké civilizace a kultury. Májové, Aztékové i Toltékové toho o kakau hodně věděli, uměli jej pěstovat a zpracovávat.

Kakaovníkům se daří především v oblastech okolo rovníku. Kakao je přirozeným zdrojem energie a díky svým blahodárným účinkům a výrazné chuti se obliba kakaa šířila během staletí do celého světa. Do Evropy se dostalo díky Kryštofu Kolumbovi a francouzskému dvoru můžeme poděkovat za jeho další šíření na evropské půdě.

O oblíbenosti a prospěšnosti kakaa v dnešní době již není pochyb. Známe jej jako základ čokolády, víme, že má na lidské zdraví pozitivní vliv. V dnešní době je často zmiňované jako „superpotravina“ a toto označení mu jistě právem náleží. Zajímá Vás, kde všude na světě se kakao pěstuje, jak se sklízí a zpracovává? Neváhejte si o něm přečíst více. Určitě to stojí za to! Dr. Oetker má ve svém portfoliu Holandské a Přírodní kakao prvotřídní kvality. Použití kakaa je skutečně všestranné a tou pravou inspirací k tomu, v jakých podobách si lze kakao vychutnat, Vám může být celá řada našich skvělých receptů.

Recepty (1 z 1)

Naše výrobky seženete u všech řetězců. Chtějte kvalitu! (2 Výrobků)

* Velikosti výrobků neodpovídají skutečnosti