COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Příběh kakaa

Kakao – téměř každý zná jeho chuť a rád si vychutná lahodný dezert nebo kakaový nápoj. Ne každý však ví, že kakao má kromě bohaté chuti i bohatou a zajímavou historii. Plodinu zvanou kakaovník neboli také „nápoj bohů“ znaly a pěstovaly už starověké civilizace a kultury. Májové, Aztékové i Toltékové toho o kakau hodně věděli, uměli jej pěstovat a zpracovávat.

Kakaovníkům se daří především v oblastech okolo rovníku. Kakao je přirozeným zdrojem energie a díky svým blahodárným účinkům a výrazné chuti se obliba kakaa šířila během staletí do celého světa. Do Evropy se dostalo díky Kryštofu Kolumbovi a francouzskému dvoru můžeme poděkovat za jeho další šíření na evropské půdě.

O oblíbenosti a prospěšnosti kakaa v dnešní době již není pochyb. Známe jej jako základ čokolády, víme, že má na lidské zdraví pozitivní vliv. V dnešní době je často zmiňované jako „superpotravina“ a toto označení mu jistě právem náleží. Zajímá Vás, kde všude na světě se kakao pěstuje, jak se sklízí a zpracovává? Neváhejte si o něm přečíst více. Určitě to stojí za to! Dr. Oetker má ve svém portfoliu Holandské a Přírodní kakao prvotřídní kvality. Použití kakaa je skutečně všestranné a tou pravou inspirací k tomu, v jakých podobách si lze kakao vychutnat, Vám může být celá řada našich skvělých receptů.

Recepty (1 z 1)

Naše výrobky seženete u všech řetězců. Chtějte kvalitu! (2 Výrobky)

0 Záložka