COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Něco málo o želatině?

Rady a tipy

Želatina je přírodní rozpustná bílkovina, která je buď vepřového nebo hovězího původu. Má vynikající vlastnosti: ve vodě se varem rozpouští a chlazením tuhne. Proto je ideálním pomocníkem při přípravě různých krémů, dezertů, aspiků nebo vaječné tlačenky. 

Používá se zejména dvěma způsoby: na sladko a na slano. Každý recept s použitím želatiny vyžaduje své – náplně v dortech máme raději krémovější a přesto tuhé, u aspiků a rosolů zas vyžadujeme maximální tuhost. Dr.Oetker si je těchto rozdílů vědom, a proto vyvinul Želatinu na vaječnou tlačenku aspiky.

Želatina na vaječnou tlačenku a aspiky Dr.Oetker

Naše nová želatina byla speciálně vyvinuta na použití na vaječnou/salámovou tlačenku, aspiky a rosoly. Je totiž mimořádně tuhá a výborně drží tvar. Želatinu na vaječnou tlačenku aspiky stačí rozpustit ve vodě/nálevu/vývaru a použít podle Vašeho oblíbeného receptu. 

Želatina na ztužení krémů Dr.Oetker nalezne v kuchyni skutečně všestranné použití. Ať už máte chuť na ovocné, jogurtové, smetanové nebo tvarové krémy, vždy se můžete se spolehnout na Želatinu na ztužení krémů Dr.Oetker.

Kypřící prášek (4 Výrobků)

* Velikosti výrobků neodpovídají skutečnosti